L’U va ser publicat per Arola Editors el 2010 dins la col·lecció “La imatge que parla”.

Fotografies de Fiona Morrison i poemes de Laia Noguera.

L’U és un magnífic joc de sensibilitats, una combinació subtil de textures, de moments, d’instants compartits que han servit per anar bastint una idea global i per arrencar-ne després els detalls i convertir-los en poemes i en imatges que barregen la mirada de la fotògrafa i la de la poeta.

Jordi Cervera

En Triomf, Laia Noguera em va agradar molt, amb una veu molt madura i un imaginari coherent -pedra, natura- en el qual insisteix en aquest llibre. M’han agradat les fotos, però més encara els poemes. D’alguna manera, les fotos fan transparents els poemes.

Josep Lluís Roig

Per a aquest volum, Laia Noguera i Fiona Morrison han fet un treball a partir de l’observació de la natura per diferents indrets de l’alt Empordà que encara segueixen en peu, assaborint la tramuntana, els camps de blat, el Fluvià, el mar, i sobretot apropant l’ull a tot allò que han anat trobant i que els ha cridat l’atenció. Aquest llibre s’ha convertit, doncs, en un llibre de sensacions i textures de primera mà: “Algun dia no gaire llunyà potser parlarem amb nostàlgia d’aquestes vivències, perquè s’està treballant de valent per destruir tots aquests indrets amb alguns racons encara meravellosos i verges.”

Algunes fotos:


Alguns poemes:

El tall netíssim
en totes
aquestes contundències.

És per l’escletxa
que sobrevé
la vida.

És minúscula, sempre,
i s’abalança.

*       *

És sempre el mateix tronc
el que arrecera.
Els llavis
estretament oberts
del cor de cada cosa.
La fulla que tremola.
I la resposta.